Daikin's patenterte streamer teknologi inaktiverer mer enn 99,9% av det nye Coronaviruset (SARS-CoV-2)


Daikin bekrefter effektiviteten av sin patenterte streamer teknologi, som suksessfult inaktiverte mer enn 99,9% av det nye Coronaviruset (SARS-CoV-2) etter å ha bestålt viruset i 3 timer.

Studien har blitt gjennomført av Daikin Industrier Ltd i samarbeid med Professor Shigeru Kyuwa fra departementet for biomedisinsk teknologi ved unversitetet i Tokyo, og en forskningsgruppe ledet av Professor Shigeru Morikawa fra departementet for mikrobiologi ved Okayama tekniske universitet.

Testene som beskrives gjelder kun den patenterte Streamer Teknologien. Effekten i produkter som er utstyrt med Streamer teknologien eller effekten i virkelig bruk i andre omgivelser kan være annerledes. For mer informasjon om Daikin produkter som benytter Streamer teknologien, vennligst konsulter relevant produktinformasjon.

Eksperimentelle resultater


Forskerteamet utførte eksperimenter hvor virusene ble bestrålt i 3 timer med Daikin Flash Streamer teknologien.

Resultatene fra eksperimentet viste det følgende:

  • Flash Streamer effekten inaktiverte 93,65% av coronavirusene (SAR-CoV-2) etter bestråling i 1 time
  • Flash Streamer effekten inaktiverte 99,97% av coronavirusene (SAR-CoV-2) etter bestråling i 3 timer

Kilde: “Studierapport på inaktiveringseffekten fra plasma ion generator (Daikin Streamer) på SARS-CoV-2” redigert av Shigeru Morikawa, Departement for Veterinær medisin, Mikrobiologi, Okayama Tekniske Universitet

Om streamer teknologien


Streamer teknologien, utviklet av Daikin i 2004, utfører en oksidativ nedbrytning av skadelige substanser. Streamer bestråling er en variant av plasma utslipp med innovativ luftrensningsteknologi som genererer en stabil strøm med høyhastighets elektroner. Streamerens oksidative nedbrytningseffekt er mye høyere enn ved konvesjonell plasma utslipp (glow discharge). Når denne effekten kombineres med komponenter i luften har høyhastighetselektronene evnen til kraftig oksidativ effekt som kontinuerlig